Η φιλοσοφία μας

Φιλοσοφία

Τι είδους ζωή επιθυμούμε για τα παιδιά;

Απλά, πιστεύουμε στις ικανότητες των παιδιών.

Στην εφευρετικότητα τους, στη φυσική διάθεση του ανθρώπου για εξερεύνηση και δημιουργία.

Στην ξεκάθαρη ματιά των παιδιών απέναντι στον εαυτό τους, στους φίλους τους αλλά και στους ενήλικες.

Σκοπός

Η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Η αναγνώριση σε κάθε παιδί της μοναδικής ματιάς του στην εξερεύνηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ευκαιριών του για την εξερεύνηση τόσο του εαυτού του όσο και του γύρω του κόσμου.

Η δημιουργία χαρούμενων, αυτόνομων παιδιών, που χρησιμοποιούν θαρραλέα και καινοτόμα την σκέψη τους ώστε να δημιουργούν αρμονικές και βιώσιμες σχέσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει όλο και πιο γρήγορα. Η προβολή ενός πλούσιου και μοναδικού ακαδημαϊκού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου ενταγμένου στο σύγχρονο περιβάλλον.

Ίδρυση

Το 1989 ιδρύεται ο « φραγκολίνος Γλυφάδας » ένα Πρότυπο Παιδαγωγικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης – Νηπιαγωγείο (Υπουργείο Παιδείας). Δημιουργήθηκε για να εφαρμόσει στην πράξη αποτελέσματα σύγχρονων ερευνών και μεθόδων για την ανάπτυξη-συγκρότηση-ψυχική στήριξη του παιδιού, μέσα σε ένα καινοτόμο για την εποχή του περιβάλλον.

Το 2005 με την έναρξη του 21ου αιώνα, θέλοντας να προκαλέσει την εποχή, αναδημιουργείται και δημιουργεί και νέα δομή «φραγκολίνος Βούλας» που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις.